Arøyaskolen

Overnatting på Store Arøya!
Unn deg selv et opphold i historiske omgivelser og skriv deg inn på Arøyaskolen.

For bestilling av overnatting ring oss gjerne på tlf: 47 27 57 02

Spend the night on Store Arøya!
Finally, rent a room on Store Arøya. Treat yourself a stay in historic setting and enter the Arøyaschool.

Book your stay by calling us on: +47 47 27 57 02

«Blomsterstua» ligger for seg selv i hagen til skolen og er en koselig 1-roms leilghet for 2 personer. Utstyrt med utslagsvask, kjøleskap, dekketøy, kaffetrakter, vannkoker og kokeplater.

Leiligheten ligger i 2 etasje med fantastisk utsikt mot sjøen, 2 soverom med plass til 6 personer og stue med spiseplass og kjøkkenkrok. Passer for familier og venner som reiser sammen. Kjøkkenkroken inneholder kjøleskap, kokeplate og dekketøy.

Skolens dobbeltrom har utsikt mot den unike sandsletta på Arøya og har en maritim og varm atmosfære. Dobbeltrommet passer for deg som ikke trenger eget kjøkken el stue. Felles kjøkken, spisesal og storstue kan selvsagt benyttes av de som bor på dobbeltrommet.

Praktisk informasjon: 

UTSJEKK: Avreisedagen, skal gjestene ute senest klokken 12.00.
INNSJEKK: Ankomstdagen er skolen klar for innsjekking fra klokken 16.00.

TOALETT: Det er en utedo på skolen. Den er i uthuset, i motsatt ende av Blomsterstua. Ekstra toalettpapir kan hentes i gangen under trappa i hovedbygningen.

VANN: Det er ikke innlagt vann på skolen, men dere kan hente ferskvann fra utekrana på veggen ved hovedinngangen. For å tappe vann må du først skru på bryteren ved siden av stekeovnen i kjøkkenet, og deretter trykke på «lysbryteren» ved siden av vasken som starter en pumpe. Det tar litt tid før vannet kommer, og vær OBS på høyt trykk når pumpa starter.

SØPPEL: Husk å ta med alt avfall når oppholdet er avsluttet og dere forlater skolen.

RENGJØRING: Etter oppholdet skal alle benyttede arealer ryddes og rengjøres slik at dere forlater skolen slik den var da dere kom.

GRILLING: Det finnes «tønnegriller» på vestsiden av hovedbygget. Disse er til allmenn benyttelse – men vær ekstra oppmerksom på brannfaren. Husk at dere er på en øy der en brann er svært vanskelig å slukke!

UTEPUTER: Puter til utemøblene er plassert i den ytre gangen på utsiden av spisestua. Benytt dem gjerne – og legg dem på plass etter bruk.

KJØKKEN: Enkel standard men som inneholder alt man trenger, komfyr, dekketøy, kaffetrakter, kjøleskap, vannkoker osv.

Spisesal med plass til 16-20 personer.

Storstue med sofaer og bord med plass til ca 25-30 personer.

Litt historie om Arøyaskolen
Arøyaskolen ble bygget i år 1900 og skulle fungere som skole for de fastboende barna på «øyane». På det meste hadde skolen oppunder 30 elever. Skoledriften ble lagt ned sommeren 1958, det var da 18 elever og 80 fastboende på «øyane». Fra høsten 1958 ble de 18 gjenværende elevene flyttet til Helgeroa.

Helgeroafergene ved Øyvind Johansen fikk i oppdrag av Brunlanes kommune å frakte skoleelevene til fastland. Denne skoleruta ble opprettholdt til sommeren 2017, det var da 1 gjenværende elev, Ola Weel Johansen. I dag er det 12 fastboende på «øyane» fordelt på Stokkøya, Store og Lille Arøya. Grunnleggeren av Helgeroafergene, Øyvind Johansen var selv elev ved skolen.

Etter at skoledriften ble lagt ned har den gamle skolen vært brukt som leirskole for skoleklasser i Larvik kommune, et tilbud Helgeroafergene fortsatt skal videreføre.

Tidligere fungerte skolen også som grendehus for de fastboende, denne aktiviteten var i mange år borte men er nå gjenopptatt. Første møte var ifbm stiftelsen av vannlaget på øyane, og det er planer om mye mer!

Denne bildekrusellen krever javaskript.